MINYAK GEMUNGGAL ANUGERAH ALAM CIPTAAN YANG ESA

 اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Teras Gemunggal merupakan Teras Kayu BerEnergi yang secara kudrati mengandungi ‘DAYA KEKUATAN ENERGI’ atau Potensi Supernatural. Teras Gemunggal berasal dari pokok yang dikenali dengan nama merunggai, ramunggai, rembugai, lembugai, pemanggai dan kacang kelur. Kayu teras gemunggal mempunyai banyak khasiat dan kelebihan kepada sesiapa yang menggunakanya. Minyak Gemunggal dihasilkan daripada teras gemunggal dan mempunyai banyak kelebihan dan khasiat semulajadi di antaranya memberikan aura spiritual yang mampu menghalang pemakainya terkena sihir atau niat jahat seseorang, juga digunakan sebagai pendinding diri, penunduk dan penambat hati. Khasiat lainya juga adalah Gemunggal digunakan bagi tujuan kebal senjata, asid, penawar racun, penawar bagi gigitan serangga berbisa seperti ular, lipan, dan lain-lain dengan izinya.

Dari Warisan Tok-Tok Guru Pondok dan Amalan ‘Orang Lama’ KHASIAT WANGIAN TERAS GEMUNGGAL Mampu Merawat Masalah Kebatinan Spiritual dan Aura Diri 

Teras Gemunggal Diburu Bagi

TERAS GEMUNGGAL DAN KELEBIHANYA
Teras Gemunggal boleh disimpan di dalam rumah sebagai pendinding daripada dimasuki pencuri, perompak, penyamun atau sesiapa sahaja bertujuan datang ke rumah dengan niat jahat.
Kehebatan Teras Gemunggal ini dikatakan menjadi rebutan para datin-datin yang bimbang suami akan bermain kayu tiga. Ianya didakwa selain boleh menghalang ilmu hitam atau sihir terkena pada kita, malah ianya dapat menambahkan kasih sayang suami terhadap isteri.
Kehebatan kayu gemunggal ini bukan sahaja menjadi buruan kaum lelaki tetapi kaum wanita pun turut mencarinya. Ini disebabkan oleh kelebihan semulajadi kayu tersebut yang dapat membantu wanita bagi melembutkan hati lelaki. Khasiat kayu gemunggal ini baik untuk anak dara dan yang belum kahwin.
Bagi kalangan isteri pula, ianya amat berguna sekali bagi menyejukkan hati suami. Lebih-lebih lagi sekiranya anda merupakan isteri kedua, ketiga, keempat.
Teras Gemunggal itu apabila dipakai pada tubuh badan seseorang mampu menjadi kebal dalam sekelip mata dan boleh mengelak daripada dikesan pihak musuh (sesuai untuk polis, tentera, pengawal keselamatan dan sesiapa sahaja yang memerlukan)
Teras Gemunggal sekiranya dipakai ketika orang hendak menyusahkan kita, insya Allah mereka tidak akan terdaya.
Teras Gemunggal sememangnya telah menjadi rebutan kalangan pengamal perubatan, bomoh-bomoh serta guru silat,ahli korporat dll sejak dahulu lagi disebabkan ianya memiliki berbagai-bagai keistimewaan tersendiri.
Diguna oleh ramai kalangan VIP terutama Dato-Dato yang mementingkan keselamatan diri.Ini kerana Kayu Gemunggal yang dibuat dalam bentuk permata cincin mempunyai ciri-ciri semulajadi kekebalan bagi sesiapa yang memakainya.
Menawarkan racun dalam makanan: sebelum makan atau minum, lalukan terasnya ke atas makanan atau minuman.
Menjauhkan dari terkena hikmat sihir: terasnya dipakai menjadi permata cincin yang bersentuh dengan kulit.
Menjauhkan rumah dari gangguan hantu yang membawa penyakit, dan sihir: dengan menanamkan pokok ini di empat penjuru rumah.
Menakutkan ular-ular dan binatang-binatang bisa: dengan memakai terasnya sebagai cincin.

Rahsia Kelebihan Gemunggal👇

Minyak Gemunggal adalah minyak dari bahan utama teras gemunggal dan kasturi hitam yang dihasilkan untuk diguna pakai sebagai wangian seharian bagi mendapatkan kelebihanya dan khasiatnya.

KEHIDUPAN KITA SENTIASA TERDEDAH DENGAN MASALAH BEGINI

Ramai orang tak ambil kisah sebab mengharapkan masalah ini akan hilang dengan sendiri. Tapi percayalah jikalau dibiarkan akan menjadi lebih teruk lagi sehingga mengganggu kehidupan seharian.

KESAN PUDARNYA KASIH SAYANG
MANGSA NIAT JAHAT ORANG
JADI MANGSA KEADAAN
MANGSA HASAD DENGKI DAN DENDAM
MANGSA HAIWAN BERBISA

Kesanya membawa kepada musibah yang lebih besar. Kita mempunyai pilihan untuk berikhtiar maka wajarlah kita ikhtiar dahulu dan berdoa supaya dijauhkan. 

MEMPERKENALKAN

MINYAK GEMUNGGAL

Minyak Gemunggal adalah wangian yang berasaskan bahan utama Teras Kayu Gemunggal bersama Kasturi Hitam & Bacaan Rukyah Zikir Doa Khusu. Minyak Gemunggal tidak mempunyai Unsur Berkhadam dan tidak mempunyai Pantang-Larang, ini kerana segala unsur khasiatnya adalah bersifat Alami Khasiat Semulajadi khusus untuk membantu menyelesaikan masalah lemah kebatinan diri. Minyak gemunggal yang dijadikan wangian juga lebih mudah diserap oleh badan kerana wangian merupakan makanan roh. Banyak digunakan dan diamalkan oleh pakar perubatan tradisional, orang yang berpangkat dan orang tua-tua dahulu. 

Pohon gemunggal selain dari terasnya pohon ini juga sangat berguna untuk mengubati penyakit kronik, makanan tambahan yang mengandungi zat-zat tinggi juga dikenali sebagai superfood dan banyak digunakan dalam perubatan modan untuk suppliment khusus untuk kesihatan.

MINYAK GEMUNGGAL DIGUNAKAN UNTUK

BAGAIMANA MINYAK GEMUNGGAL MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH MENGIKUT AMALAN ORANG LAMA DAN KITAB ENSIKLOPEDIA HERBA-HERBA?

Minyak Teras Gemunggal – Khasiat yang diberikan ALLAH swt

Mengikut kitab Tajul Muluk, teras gemunggal mempunyai 1000 jenis khasiat yang telah direkodkan didalam kitab perubatan Islam. Ianya juga disebut sebagai Raja segala kayu perubatan diatas muka bumi ini.

Dari amalan kebatinan tok-tok guru pondok dan guru agama yang mempunyai kelebihan dan ilmu yang tinggi mereka sememangnya mengetahui khasiat pohon gemunggal ini kepada manusia khusus bagi diri si pemakai dengan syarat ianya diamalkan dan kekal denganya. 

Minyak gemunggal juga telah dilengkapi dengan wangian kasturi hitam yang dikenali dengan wangian sunnah sangat baik dipakai pada tubuh badan bagi menguatkan roh seseorang. Ini jelas dinyatakan oleh Ibnul Qayyim dalam kitab karanganya.

Menurut Al-Imam Ibn Al-Qayyim rahimahullah (Wafat: 751H): “Wangi-wangian yang harum baunya adalah santapan bagi roh (atau jiwa), sementara roh merupakan pencetus kekuatan. Serta kekuatan dapat dipertingkatkan (atau dicetuskan) dengan bantuan wangi-wangian, kerana ianya bermanfaat merangsang otak dan jantung, serta seluruh organ tubuh dalaman. Wangi-wangian mampu membuat hati gembira, menenangkan jiwa, dan menyegarkan semangat dalaman. Wangi-wangian adalah aroma yang paling serasi dengan roh. Hubungan dan keterikatan antara roh dan wangi-wangian amatlah erat. Wangi-wangian adalah salah satu dari perkara-perkara dunia yang amat disukai oleh Nabi, Semoga selawat dan salam dilimpahkan untuknya.” (Zaad Al-Ma’ad, 4/256).

“Bau-bauan yang harum itu merupakan suatu yang disukai oleh Rasulullah S.A.W pengaruhnya amat memberi kesan pada penjagaan kesihatan dan mampu mencegah pelbagai bentuk gangguan penyakit dan faktor-faktor penyakit dengan sebab kekuataan secara semulajadi yang terdapat padanya.” (Zaad Al-Ma’ad, 4/308)

CARA GUNA

1. Baca “Bismillahirrahmanirrahim” dan Salawat 3kali

2. Niat – “______________________________ kerana Allah Ta’ala” (Niatkan apa saja yang baik) Contoh : “Aku ingin mendapat rezeki yang halal kerana Allah Ta’ala”

3. Doa khusus (apa saja yang kita inginkan) Contoh : “Ya Allah Ya Tuhanku, hamba Mu ini memohon dikasihi orang sekeliling dan perniagaanku laris…Aamiin.”

4. Sapu minyak di pergelangan tangan dan leher.

5. Tawakal dan mulakan aktiviti harian.

** Gunakan sekali sehari dan apabila di perlukan seperti gunakan ketika untuk berhadapan dengan orang ramai.

KELEBIHAN DAN MANFAAT DENGAN IZINYA

Minyak Gemunggal Yang Di Amalkan Secara Berterusan Adalah Ikhtiar Paling Ampuh dan Berkesan Dalam Memperbaiki Kehidupan

Ramai yang telah menggunakanya dan mendapatkan manfaat dengan izinya. Begitulah kuasa pencipta menjadikan setiap satu benda di atas muka bumi ini penuh dengan hikmahnya untuk di gunakan dengan sebaiknya.

Minyak Gemunggal Sangat Berkesan !
Sehinggakan jika ia benar tak membantu anda memberi kebaikan dalam masa dalam masa 60 hari…

Anda berhak dapat 100% jaminan pulangan wang!

Anda dapat jaminan sekuat ini kerana kami ada bukti & pengalaman pemakai minyak gemunggal ini benar membantu mereka yang mempunyai masalah SAMA SEPERTI ANDA sebelum ini dan berjaya keluar dari masalah mereka!

Barang Sampai Baru Bayar & Nikmati
DISKAUN 60%

Order sekarang melalui website ini, dan kami akan menghantar 1 SMS tracking number terus pada anda. Tunggu barang sampai ditangan anda baru bayar pada posmen.

Tawaran Sementara
Promosi Istimewa

“Setinggi mana pelajaran mu,
Sebanyak mana kekayaan mu,
Sekacak mana rupa paras mu,
KALAU tiada NIKMAT KEHIDUPAN apa gunanya.
Cegah Sebelum Parah”
Paling Bermakna Buat DIRI sendiri dan Orang yang disayangi

INGAT! Tiada benda yang kekal didunia ini, termasuklah TAWARAN ISTIMEWA ini yang akan tamat pada bila-bila masa.

Klik Sini & Jimat RM26!

Klik Sini & Jimat RM90!

Klik Sini & Jimat RM155!

Ribuan Terima Kasih Kepada Semua Pengguna Minyak Gemunggal.
InsyaAllah Kami Doakan Anda Juga Bakal Rasai Perubahan Yang Lebih Baik.

Soalan lazim pengguna (FAQ)

Dari segi sejarahnya teras ini dikatakan sebagai sumpahan dan pantang
kepada ilmu hitam. Bagaimanapun tinggi khasiatnya semua itu adalah dari
ALLAH swt untuk menzahirkan akan kebesaran penciptaanNYA


Ilmu penghasilan minyak orang lama ini diwarisi dari Tok Guru Silat beliau iaitu Tok Guru Izahar Abdul Wahab atau lebih dikenali dengan panggilan Pak Ngah sejak dari tahun 1976 lagi serta Pak Long Haris Batu Kurau, membantu menambah baik lg kualiti Pang5 Oil. Proses mengeluarkan khasiat dari seekor kuda jantan mengambil masa lebih dari 7 hari. Proses mereneh bersama 7 Raja Herba pula menggunakan api kecil yang memakan masa lebih 3 hari untuk menghasilkan minyak yang berkualiti tinggi dan berkhasiat untuk si pemakai. Insyaaallah… Bismillah hitawakkal tua’lallah.

 

 • Menawarkan racun dalam makanan: sebelum makan atau minum, lalukan terasnya ke atas makanan atau minuman.
 • Menjauhkan dari terkena hikmat sihir: terasnya dipakai menjadi permata cincin yang bersentuh dengan kulit.
 • Menjauhkan rumah dari gangguan hantu yang membawa penyakit, dan sihir: dengan menanamkan pokok ini di empat penjuru rumah.
 • Menakutkan ular-ular dan binatang-binatang bisa: dengan memakai terasnya sebagai cincin.
 • Mengeluarkan raksa daripada tubuh: bila memakai terasnya.
 • Sakit mata:daunnya 3 ranting kecil dilumat diandunkan dengan 1 gelas air dan heningkan; ditapis dan dititikkan ke dalam mata.
 • Rabun ayam: daunnya 3 ranting kecil dilumat, dituangkan 1 mangkuk air masak dan ditapis; kemudian diandunkan dengan madu 3 sudu, diminum sebelum tidur.
 • Sakit kuning: daunnya 7 ranting kecil dilumat dan dimasukkan 1 gelas air kelapa; ditapis dan diadunkan dengan 7 sudu madu, diminum 3 kali sehari.
 • Sengal tulang: daunnya 3 ranting kecil dilumatkan bersama ½ sudu kapur makan, dibuat gosok.
 • Alergi (alahan): daunnya 3 ranting kecil, bawang merah 1 ulas, biji adas dan akar mempelas direbus dengan 2 gelas air sehingga tinggal lagi separuh dan ditapis, diminum 2 kali sehari 1 mangkuk kecil.
 • Memusnah cacing: daunnya 3 ranting kecil, daun lada 1 ranting kecil dan 3 batang Dukung Anak direbus dengan 2 gelas sehingga tinggal lagi separuh dan ditapis, diminum sebelum tidur.
 • Luka bernanah: daunnya 7 ranting kecil dilumatkan ditempel.
 • Sukar membuang air kecil: daunnya 3 ranting kecil dilumat dan diperah dicampur dengan perahan air mentimun atau lobak Merah, sama banyak antara ketiga; diadun dan dicampur 1 gelas air dan ditapis; diminum 3 kali sehari.
 • Menjauhkan dari kecurian: bila meletakkan terasnya dalam rumah atau dalam kenderaan, insya Allah.
 • Sengal tulang: daun mudanya diremuk dicampur kapur makan, digosokkan.
 • Bengkak: daun mudanya diremuk dan ditempelkan ditempat sakit.
 • Mengurangi rasa sakit: Untuk keduanya- daun mudanya diremuk dan ditempelkan di tempat sakit. Juga kulitnya diremuk dan dicampur sedikit kapur makan, ditempelkan.
 • Pitam, pengsan (Epilepsi): akarnya diasah dibuat basuh kepala.
 • Busung (Odeem): akarnya dan kulit serta akar pepaya dilumat dicomor.
 • Beri-beri: akarnya direbusdan diminum.
 • Kencing Bernanah (Gonorrhoea): akar dan daunnya direbusdan diminum setiap 3 jam sekali.
 • Kurap: daunnya digosokkan dengan kapur.
 • Kelor: Gemunggai, Remunggai, Merunggai

Dalam buku karangan Abdullah Al Qari bin Hj Salleh (2006) Ensiklopedia Herba-herba sekeliling Anda, Al Hidayah Publishers, Kuala Lumpur ada menyatakan perihal khasiat kayu gemunggal yang dipakai pada badan. Antaranya:

1. Menawarkan racun/santau dalam makanan (dengan lalukan teras keatasnya
{dengan izin ALLAH})
2. Menjauhkan dari terkena hikmat sihir (teras dipakai dalam bentuk cincin dan
bersentuh dengan kulit {dengan izin ALLAH})
3. Menjauhkan rumah dari gangguan jin/syaitan/makhluk halus ({dengan izin ALLAH})
4. Menjauhkan/menakutkan binatang-binatang berbisa ({dengan izin ALLAH})
5. Bayi menangis yang bukan berpunca dari sakit biasa (letakkan dibawah bantal
{dengan izin ALLAH})
6. Mengubati penyakit Gaut,dengan diredam teras gemunggal didalam air masak
dan dibuat minum.Juga terasnya,dipegang atau pemakaian cincin atau aksesori
bersetuhan kulit.({dengan izin ALLAH})
7. Mengubati penyakit Kayap seperti kayap api,kayap ular dan beberapa jenis
penyakit kayap.Dengan diredam teras gemunggal didalam air masak atau air
kelapa dalam masa 15-20 minit dan dibuat minum.Juga terasnya,diletak
berhampiran tempat yang sakit.({dengan izin ALLAH})
8. Menawarkan sakit gigi,dengan diredam teras gemunggal didalam air masak
dan dibuat kumur.Juga basahkan terasnya dan diletakkan dipipi tempat sakit.
({dengan izin ALLAH})
9. Menawarkan sakit akibat terkena AIR PANAS,MINYAK PANAS,API DAN
EKZOS MOTO.Dengan terasnya diletak berhampiran ditempat yang sakit.
({dengan izin ALLAH})

Bahanya adalah:

 1. Kayu Teras Gemunggal
 2. Minyak Kasturi Hitam
 3. Bacaan Doa & Zikir Syifa

1. Baca “Bismillahirrahmanirrahim” dan Salawat 3kali

2. Niat – “______________________________ kerana Allah Ta’ala” (Niatkan apa saja yang baik) Contoh : “Aku ingin mendapat rezeki yang halal kerana Allah Ta’ala”

3. Doa khusus (apa saja yang kita inginkan) Contoh : “Ya Allah Ya Tuhanku, hamba Mu ini memohon dikasihi orang sekeliling dan perniagaanku laris…Aamiin.”

4. Sapu minyak di pergelangan tangan dan leher.

5. Tawakal dan mulakan aktiviti harian.

** Gunakan sekali sehari dan apabila di perlukan seperti gunakan ketika untuk berhadapan dengan orang ramai.

Sebotol percubaan 5ml.

Berdasarkan firman Allah dapatlah di simpulkan bahawa ketika berwuduk, segala benda yang menghalang air daripada sampai ke kulit boleh menyebabkan wuduk tidak sah. Sekiranya minyak yang terkena anggota badan tidak dapat dibersihkan dengan menggunakan wuduk, maka perlu dibersihkan minyak tersebut sebelum mengambil wuduk kerana dikhuatiri wuduk tidak sah. Namun begitu, sekiranya minyak yang dipakai tidak banyak dan tidak dipakai pada anggota wuduk, maka tidak perlu dibersihkan.

Minyak yang terdapat pada anggota wuduk haruslah dibersihkan dengan teliti untuk memastikan tiada minyak yang menghalang air daripada sampai ke kulit. Sekiranya perlu, basuhlah dengan sabun.

Secara asasnya minyak gemunggal ini dihasilkan untuk dijadikan wangian yang mempunyai kelebihan dan khasiat yang banyak khusus pada diri si pemakaiKelebihan dan khasiat yang terdapat pada teras gemunggal di gabungkan dengan wangian sunnah iaitu kasturi serta doa-doa zikir syifa yang menguatkan lagi energy nya.

All Rights Reserved © 2023 Minyak Gemunggal Asli

Distributed Under License By HZ Venture Sdn Bhd (003086722K)
No.13 Tingkat 2 Pusat Bandar Parit Buntar 2, 34200 Parit Buntar, Perak.
0102526348
admin@minyakgemunggal.com