GUNAKAN MINYAK GEMUNGGAL , TIADA LAGI SEBARANG GANGGUAN

 اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Teras Gemunggal Anugerah Allah Kepada Kita Yang Mempunyai 1001 Khasiat Tersendiri

 

Dari Warisan Tok-Tok Guru Pondok dan Amalan ‘Orang Lama’ KHASIAT WANGIAN TERAS GEMUNGGAL Mampu Merawat Masalah Kebatinan Spiritual dan Aura Diri 

MINYAK GEMUNGGAL

Hanya Dengan Satu Calit

Minyak Gemunggal Dapat Menaikkan Aura Dan Daya Tarikan Seseorang Serta Dijauhkan Dari Segala Jenis Gangguan

Mungkin selama ni anda takut untuk bangkit, takut untuk mulakan sesuatu tindakan yang mungkin anda tidak pasti pengakhirannya. Percayalah, kekuasaan ALLAH SWT itu menguasai segalanya, bila anda buat dengan niat yang betul, ilmu yang mencukupi, tawakal dengan setiap keputusan yang anda buat. Insya-Allah, Allah SWT pasti akan permudahkan segala urusan. Sesungguhnya hal JODOHHIDUPMATI dan REZEKI itu adalah milik Allah.

HANYA DENGAN SATU CALIT BERSERTA NIAT INSYALLAH ...

WAJIB BACA SAMPAI HABIS !!!

KEHIDUPAN KITA SENTIASA TERDEDAH DENGAN MASALAH BEGINI

Ramai orang tak ambil kisah sebab mengharapkan masalah ini akan hilang dengan sendiri. Tapi percaya tak kalau dibiarkan akan menjadi lebih teruk lagi sehingga mengganggu aktiviti harian.

TAHUKAH ANDA ?

PUNCA BERLAKU MASALAH INI DISEBABKAN AURA NEGATIF

Setiap orang mempunyai dua jenis AURA yang berbeza iaitu POSITIF dan NEGATIF.

12 TANDA ANDA MENGALAMI MASALAH AURA NEGATIF

JIKA ANDA MENGALAMI MASALAH DIATAS ANDA PERLU BUANG ENERGY ATAU AURA NEGATIF DALAM DIRI ANDA SEGERA SEBELUM BERLARUTAN LEBIH TERUK

CARA MEMULIHKAN AURA NEGATIF ⬇️

SALAH SATU CARA untuk menaikkan AURA POSITIF ialah melalui WANGIAN yang diselaputi dengan KASTURI KIJANG.

Menurut Al-Imam Ibn Al-Qayyim rahimahullah (Wafat: 751H): “Wangi-wangian yang harum baunya adalah santapan bagi roh (atau jiwa), sementara roh merupakan pencetus kekuatan. Serta kekuatan dapat dipertingkatkan (atau dicetuskan) dengan bantuan wangi-wangian, kerana ianya bermanfaat merangsang otak dan jantung, serta seluruh organ tubuh dalaman. Wangi-wangian mampu membuat hati gembira, menenangkan jiwa, dan menyegarkan semangat dalaman. Wangi-wangian adalah aroma yang paling serasi dengan roh. Hubungan dan keterikatan antara roh dan wangi-wangian amatlah erat. Wangi-wangian adalah salah satu dari perkara-perkara dunia yang amat disukai oleh Nabi, Semoga selawat dan salam dilimpahkan untuknya.” (Zaad Al-Ma’ad, 4/256).

“Bau-bauan yang harum itu merupakan suatu yang disukai oleh Rasulullah S.A.W pengaruhnya amat memberi kesan pada penjagaan kesihatan dan mampu mencegah pelbagai bentuk gangguan penyakit dan faktor-faktor penyakit dengan sebab kekuataan secara semulajadi yang terdapat padanya.” (Zaad Al-Ma’ad, 4/308)

MINYAK GEMUNGGAL

Minyak Gemunggal adalah wangian yang berasaskan bahan utama Teras Kayu Gemunggal bersama Kasturi Kijang & Bacaan Rukyah Zikir Doa Khusus. Minyak Gemunggal tidak mempunyai Unsur Berkhadam dan tidak mempunyai Pantang-Larang, ini kerana segala unsur khasiatnya adalah bersifat Alami Khasiat Semulajadi khusus untuk membantu menyelesaikan masalah lemah kebatinan diri. Minyak gemunggal yang dijadikan wangian juga lebih mudah diserap oleh badan kerana wangian merupakan makanan roh. Banyak digunakan dan diamalkan oleh pakar perubatan tradisional, orang yang berpangkat dan orang tua-tua dahulu. 

Pohon gemunggal selain dari terasnya pohon ini juga sangat berguna untuk mengubati penyakit kronik, makanan tambahan yang mengandungi zat-zat tinggi juga dikenali sebagai superfood dan banyak digunakan dalam perubatan modan untuk suppliment khusus untuk kesihatan.

JOM TENGOK VIDEO DI BAWAH

TERAS GEMUNGGAL

Teras Gemunggal Mempunyai 1000 Jenis Khasiat Yang Telah Direkodkan Didalam Kitab Perubatan Islam. Ianya Juga Disebut Sebagai Raja Segala Teras Perubatan Diatas Muka Bumi Ini.

Rahsia Kelebihan Gemunggal👇

 • Pengasih Dalam Hubungan
 • Melembutkan Hati Pasangan Atau Sesiapa Sahaja
 • Pelaris Atau Penyeri Untuk Perniagaan Atau Pekerjaan
 • Menjauhkan dari terkena hikmat sihir
 • Menjauhkan rumah dari gangguan jin/syaitan/makhluk halus
 • Menjauhkan/menakutkan binatang-binatang berbisa
 • Bayi menangis yang bukan berpunca dari sakit biasa
 • Penawar bagi sakit-sakit akibat perbuatan khianat orang
 • Menghalang perbuatan khianat orang seperti santau, sihir, pukau dan sebagainya.

KASTURI KIJANG

Bintil ni keluar dari perut kijang dengan sendirinya bila sampai masa. Dalam bintil ni, kalau dibelah, ada darah beku di dalamnya. Darah tu sendiri memang wangi. Sebab itulah ia dikomersilkan dan diproses jadi minyak kasturi.

Rahsia Kelebihan Kasturi Kijang👇

 • Menghilangkan debaran jantung
 • Mencerdaskan akal
 • Menghilangkan sesak nafas
 • Melegakan lelah (asma)
 • Memperkuatkan organ dalaman
 • Mengatasi gangguan jin, sihir, santau & saka
 • Mengatasi hysteria
 • Menyedarkan orang yang pengsan
 • Menenangkan jiwa
 • Menghilangkan rasa gementar

BAGAIMANA MINYAK GEMUNGGAL MEMBANTU KEHIDUPAN

Minyak Gemunggal ini adalah wangian yang dapat membantu anda untuk serlahkan Aura Positif untuk menaikkan karisma diri, kasih sayang serta memudahkan perjalanan perniagaan dan kehidupan anda InsyaAllah.


Tidak seperti wangian lain, Minyak Gemunggal ini merupakan wangian yang telah di syifakan dengan ayat-ayat Al-Quran dan Zikir-zikir khas untuk menarik Aura Positif dalam diri si pemakai.


Selain itu Minyak Gemunggal ini ada keistimewaannya yang lain iaitu ia mempunyai Campuran Kasturi Kijang di dalamnya.

ANTARA KHASIAT MINYAK GEMUNGGAL :

KENAPA ANDA PERLU PILIH MINYAK GEMUNGGAL ?

Energy dari ayat-ayat Al-Quran

Minyak Gemunggal adalah wangian yang telah diberikan ENERGY dari ayat-ayat Al-Quran yang terbukti membantu meningkatkan tenaga kerohanian secara tidak langsung merangsang titik ketenangan dalam membantu minda lebih kearah positif. InsyaAllah dengan energy dari ayat-ayat Al-Quran ini dapat membantu urusan dan kerja harian anda akan lebih lancar dan mudah

Doa Pengasih

Minyak Gemunggal telah di syifakan dengan doa pengasih ini memberi kelebihan kepada anda yang mempunyai masalah perhubungan dengan orang sekeliling seperti suami isteri, keluarga, saudara mara , rakan-rakan dan sebagainya, yang boleh menyebabkan anak-anak menjadi mangsa keadaan kesihanilah anak-anak anda. InsyaAllah dengan minyak gemunggal ini akan memberikan energy kebahagiaan kepada keluarga anda dan juga sesama manusia.

Doa Karisma Diri

Minyak Gemunggal ini juga telah di syifakan dengan doa untuk karisma diri. InsyaAllah dengan doa yang di syifakan dalam Minyak Gemunggal ini dapat memberikan keyakinan kepada anda untuk melakukan urusan harian. Selain itu juga membantu untuk anda lebih nampak berkeyakinan secara tidak langsung memudahkan anda untuk berurusan atau bersemuka dengan orang ramai. Ini memberikan anda kelebihan di mata orang untuk nampak lebih berkeyakinan, berkarisma serta nampak lebih positif dari biasa.

Doa Pelaris Pelanggan

Anda Seorang peniaga? Minyak Gemunggal ini juga telah di syifakan dengan Doa Pelaris Perniagaan yang di berikan energy positif dalam membantu para perniaga untuk melariskan perniagaan. InsyaAllah dengan Minyak Gemunggal ini perniagaan akan lebih berkembang maju dan keuntugan juga bertambah.

Minyak Gemunggal telah disyifa oleh Ustaz Haji Sulaiman Bin Musa (Pengamal Perubatan Islam)

ANTARA KELEBIHAN MINYAK GEMUNGGAL

LIHAT APA KATA MEREKA SELEPAS MENGGUNAKAN MINYAK GEMUNGGAL

Ramai yang telah menggunakanya dan mendapatkan manfaat dengan izinya. Begitulah kuasa pencipta menjadikan setiap satu benda di atas muka bumi ini penuh dengan hikmahnya untuk di gunakan dengan sebaiknya.

Minyak Gemunggal Sangat Berkesan !
Sehinggakan jika ia benar tak membantu anda memberi kebaikan dalam masa dalam masa 60 hari…

Anda berhak dapat 100% jaminan pulangan wang!

Anda dapat jaminan sekuat ini kerana kami ada bukti & pengalaman pemakai minyak gemunggal ini benar membantu mereka yang mempunyai masalah SAMA SEPERTI ANDA sebelum ini dan berjaya keluar dari masalah mereka!

Barang Sampai Baru Bayar & Nikmati
DISKAUN 60%

Order sekarang melalui website ini, dan kami akan menghantar 1 SMS tracking number terus pada anda. Tunggu barang sampai ditangan anda baru bayar pada posmen.

Tawaran Sementara
Promosi Istimewa

“Setinggi mana pelajaran mu,
Sebanyak mana kekayaan mu,
Sekacak mana rupa paras mu,
KALAU tiada NIKMAT KEHIDUPAN apa gunanya.
Cegah Sebelum Parah”
Paling Bermakna Buat DIRI sendiri dan Orang yang disayangi

INGAT! Tiada benda yang kekal didunia ini, termasuklah TAWARAN ISTIMEWA ini yang akan tamat pada bila-bila masa.

Klik Sini & Jimat RM26!

Klik Sini & Jimat RM90!

Klik Sini & Jimat RM155!

Ribuan Terima Kasih Kepada Semua Pengguna Minyak Gemunggal.
InsyaAllah Kami Doakan Anda Juga Bakal Rasai Perubahan Yang Lebih Baik.

Soalan lazim pengguna (FAQ)

Dari segi sejarahnya teras ini dikatakan sebagai sumpahan dan pantang
kepada ilmu hitam. Bagaimanapun tinggi khasiatnya semua itu adalah dari
ALLAH swt untuk menzahirkan akan kebesaran penciptaanNYA

Pokok ini berasal dari India dan sekarang banyak ditanam di pelbagai kawasan tropika dan subtropika, terutama di Asia disamping benua Amerika seperti Florida di Amerika Syarikat, Mexico, Peru, Paraguay, Brazil, Venezuela, Hindi Barat, Kepulauan Turki dan Caicos.

 

 • Menawarkan racun dalam makanan: sebelum makan atau minum, lalukan terasnya ke atas makanan atau minuman.
 • Menjauhkan dari terkena hikmat sihir: terasnya dipakai menjadi permata cincin yang bersentuh dengan kulit.
 • Menjauhkan rumah dari gangguan hantu yang membawa penyakit, dan sihir: dengan menanamkan pokok ini di empat penjuru rumah.
 • Menakutkan ular-ular dan binatang-binatang bisa: dengan memakai terasnya sebagai cincin.
 • Mengeluarkan raksa daripada tubuh: bila memakai terasnya.
 • Sakit mata:daunnya 3 ranting kecil dilumat diandunkan dengan 1 gelas air dan heningkan; ditapis dan dititikkan ke dalam mata.
 • Rabun ayam: daunnya 3 ranting kecil dilumat, dituangkan 1 mangkuk air masak dan ditapis; kemudian diandunkan dengan madu 3 sudu, diminum sebelum tidur.
 • Sakit kuning: daunnya 7 ranting kecil dilumat dan dimasukkan 1 gelas air kelapa; ditapis dan diadunkan dengan 7 sudu madu, diminum 3 kali sehari.
 • Sengal tulang: daunnya 3 ranting kecil dilumatkan bersama ½ sudu kapur makan, dibuat gosok.
 • Alergi (alahan): daunnya 3 ranting kecil, bawang merah 1 ulas, biji adas dan akar mempelas direbus dengan 2 gelas air sehingga tinggal lagi separuh dan ditapis, diminum 2 kali sehari 1 mangkuk kecil.
 • Memusnah cacing: daunnya 3 ranting kecil, daun lada 1 ranting kecil dan 3 batang Dukung Anak direbus dengan 2 gelas sehingga tinggal lagi separuh dan ditapis, diminum sebelum tidur.
 • Luka bernanah: daunnya 7 ranting kecil dilumatkan ditempel.
 • Sukar membuang air kecil: daunnya 3 ranting kecil dilumat dan diperah dicampur dengan perahan air mentimun atau lobak Merah, sama banyak antara ketiga; diadun dan dicampur 1 gelas air dan ditapis; diminum 3 kali sehari.
 • Menjauhkan dari kecurian: bila meletakkan terasnya dalam rumah atau dalam kenderaan, insya Allah.
 • Sengal tulang: daun mudanya diremuk dicampur kapur makan, digosokkan.
 • Bengkak: daun mudanya diremuk dan ditempelkan ditempat sakit.
 • Mengurangi rasa sakit: Untuk keduanya- daun mudanya diremuk dan ditempelkan di tempat sakit. Juga kulitnya diremuk dan dicampur sedikit kapur makan, ditempelkan.
 • Pitam, pengsan (Epilepsi): akarnya diasah dibuat basuh kepala.
 • Busung (Odeem): akarnya dan kulit serta akar pepaya dilumat dicomor.
 • Beri-beri: akarnya direbusdan diminum.
 • Kencing Bernanah (Gonorrhoea): akar dan daunnya direbusdan diminum setiap 3 jam sekali.
 • Kurap: daunnya digosokkan dengan kapur.
 • Kelor: Gemunggai, Remunggai, Merunggai

Dalam buku karangan Abdullah Al Qari bin Hj Salleh (2006) Ensiklopedia Herba-herba sekeliling Anda, Al Hidayah Publishers, Kuala Lumpur ada menyatakan perihal khasiat kayu gemunggal yang dipakai pada badan. Antaranya:

1. Menawarkan racun/santau dalam makanan (dengan lalukan teras keatasnya
{dengan izin ALLAH})
2. Menjauhkan dari terkena hikmat sihir (teras dipakai dalam bentuk cincin dan
bersentuh dengan kulit {dengan izin ALLAH})
3. Menjauhkan rumah dari gangguan jin/syaitan/makhluk halus ({dengan izin ALLAH})
4. Menjauhkan/menakutkan binatang-binatang berbisa ({dengan izin ALLAH})
5. Bayi menangis yang bukan berpunca dari sakit biasa (letakkan dibawah bantal
{dengan izin ALLAH})
6. Mengubati penyakit Gaut,dengan diredam teras gemunggal didalam air masak
dan dibuat minum.Juga terasnya,dipegang atau pemakaian cincin atau aksesori
bersetuhan kulit.({dengan izin ALLAH})
7. Mengubati penyakit Kayap seperti kayap api,kayap ular dan beberapa jenis
penyakit kayap.Dengan diredam teras gemunggal didalam air masak atau air
kelapa dalam masa 15-20 minit dan dibuat minum.Juga terasnya,diletak
berhampiran tempat yang sakit.({dengan izin ALLAH})
8. Menawarkan sakit gigi,dengan diredam teras gemunggal didalam air masak
dan dibuat kumur.Juga basahkan terasnya dan diletakkan dipipi tempat sakit.
({dengan izin ALLAH})
9. Menawarkan sakit akibat terkena AIR PANAS,MINYAK PANAS,API DAN
EKZOS MOTO.Dengan terasnya diletak berhampiran ditempat yang sakit.
({dengan izin ALLAH})

Bahanya adalah:

 1. Kayu Teras Gemunggal
 2. Minyak Kasturi Hitam
 3. Bacaan Doa & Zikir Syifa

1. Baca “Bismillahirrahmanirrahim” dan Salawat 3kali

2. Niat – “______________________________ kerana Allah Ta’ala” (Niatkan apa saja yang baik) Contoh : “Aku ingin mendapat rezeki yang halal kerana Allah Ta’ala”

3. Doa khusus (apa saja yang kita inginkan) Contoh : “Ya Allah Ya Tuhanku, hamba Mu ini memohon dikasihi orang sekeliling dan perniagaanku laris…Aamiin.”

4. Sapu minyak di pergelangan tangan dan leher.

5. Tawakal dan mulakan aktiviti harian.

** Gunakan sekali sehari dan apabila di perlukan seperti gunakan ketika untuk berhadapan dengan orang ramai.

Sebotol percubaan 5ml.

Berdasarkan firman Allah dapatlah di simpulkan bahawa ketika berwuduk, segala benda yang menghalang air daripada sampai ke kulit boleh menyebabkan wuduk tidak sah. Sekiranya minyak yang terkena anggota badan tidak dapat dibersihkan dengan menggunakan wuduk, maka perlu dibersihkan minyak tersebut sebelum mengambil wuduk kerana dikhuatiri wuduk tidak sah. Namun begitu, sekiranya minyak yang dipakai tidak banyak dan tidak dipakai pada anggota wuduk, maka tidak perlu dibersihkan.

Minyak yang terdapat pada anggota wuduk haruslah dibersihkan dengan teliti untuk memastikan tiada minyak yang menghalang air daripada sampai ke kulit. Sekiranya perlu, basuhlah dengan sabun.

Secara asasnya minyak gemunggal ini dihasilkan untuk dijadikan wangian yang mempunyai kelebihan dan khasiat yang banyak khusus pada diri si pemakaiKelebihan dan khasiat yang terdapat pada teras gemunggal di gabungkan dengan wangian sunnah iaitu kasturi serta doa-doa zikir syifa yang menguatkan lagi energy nya.

All Rights Reserved © 2023 Minyak Gemunggal Asli

Distributed Under License By HZ Venture Sdn Bhd (003086722K)

admin@minyakgemunggal.com